5 tips voor een relaxte stedentrip

Ik was de afgelopen dagen in New York: the city that never sleeps!
Een overweldigende stad die je compleet kan opslokken.

Het is er druk, heel druk!
En er is zoveel te doen en zien dat je soms het gevoel hebt dat je in 3 maanden nog steeds niet alles gezien hebt. Maar ik had geen 3 maanden, maar 'slechts' 5 dagen. Dus dan moet je keuzes maken.

En hoe zorg je er nou voor dat je zoveel mogelijk kunt zien en toch nog een beetje het gevoel hebt dat je niet alleen maar door de stad gevlogen bent? Dat je ook nog een beetje genoten hebt? En het leven zoals het er daar aan toe gaat ook nog in je op hebt genomen?

Ik geef je 5 tips die voor mij werken om een relaxte stedentrip te maken. En of je nou naar New York, Barcelona, Praag, Rome of waar dan ook naar toe gaat, je kunt deze tips altijd toepassen.

TIP 1 : Zoek een rustig plekje op in de midden van de drukte.
Neem bijvoorbeeld Times Square. Het is daar zo druk dat je je overweldigd kan voelen door alle mensen, reclames, lichten, advertenties en noem maar op. Als je loopt moet je opletten op het verkeer en dat je niet tegen mensen aanloopt of struikelt.
Zoek daarom een plekje op om te gaan zitten op een bankje om gewoon even een half uurtje om je heen te kijken naar wat er allemaal om je heen gebeurt. Daarna kun je er weer tegenaan.

TIP 2: Maak keuzes.
Maak van te voren een keuze uit 3 of 4 dingen die je écht gezien wil hebben. Je kunt nooit alles zien en het zorgt alleen maar voor stress en frustratie als die metro-rit dan net langer duurt dan je had gedacht of als de rij voor een bezienswaardigheid toch iets langer is. Alles wat je extra ziet is een mooie bonus!

TIP 3: Verblijf in een buitenwijk.
Zoek eens op Airbnb voor een leuke accommodatie in een woonwijk. Op deze manier leef je even tussen de bewoners van de stad en beleef je de stad iets minder als toerist.
En het is vaak nog goedkoper ook!

TIP 4: Maak van het nuttige het aangename.
In New York heb ik elke dag ontbeten in zo'n typische diner, waar ze spek en eieren binnen no-time voor je bakken op een gloeiend hete bakplaat en waar de serveerster rondloopt om je koffie bij te vullen als je de laatste slok net op hebt. Een belevenis op zich!
Ontbijten moet je toch en op deze manier beleef je ook nog iets wat typisch is voor het land waar je bent. Twee vliegen in één klap dus...

TIP 5 : Ga naar een park.
Elke stad heeft wel een park waar de bewoners vaak in het weekend met familie en vrienden bij elkaar komen. Hier kun je het stadse leven ervaren en lekker ontspannen picknicken of fietsen, zoals ik heb gedaan in New York getuige het filmpje bij deze blog. 

Ik hoop dat je er iets aan hebt en wens je een hele relaxte stedentrip!

Reactie schrijven

Commentaren: 0