22-04-2020
Of je je nou zorgen maakt over je gezondheid en die van je dierbaren, je financiën, het verliezen van je baan of dat je werkdruk nu enorm is toegenomen, Corona geeft veel mensen stress, zoveel is zeker.

05-06-2019
Een op de vijf Nederlanders tussen de 18 en 34 jaar (de millennials) kampt tegenwoordig met dusdanig ernstige mentale klachten dat een burnout op de loer ligt. Hoe komt dat? Wat kun je er aan doen en.. hoe voorkom je het?

10-04-2019
In onze huidige maatschappij heerst de opvatting dat alles maakbaar is, als je er maar hard voor werkt. Druk zijn is de norm. Daarom is het lastig om voldoende rust te vinden.

27-02-2019
‘Ik heb geen stress hoor, dus ik heb jou niet nodig’, was de reactie die ik kreeg toen ik uitlegde dat ik stress- en burn-out coach ben. Ik besloot toch even verder te vragen.

07-02-2019
Ken je dat gevoel? Je zit zaterdagavond in je pyama op de bank te zappen. Je trekt een fles goedkope wijn open en naast je staat een half aangebroken zak chips. Uit een soort automatisme pak je je telefoon erbij. Dan maar even je social media checken….Hmmm alleen maar foto’s van vrienden die gezellige etentjes hebben, wel bij dat gave uitverkochte concert zijn of op een schitterende tropisch eiland zitten. Herkenbaar? Dan heb je misschien last van FOMO.

15-01-2019
We worden de laatste jaren overspoeld met berichten over burn-out en iedereen kent intussen waarschijnlijk wel minstens één iemand die ermee te maken heeft. Je zou dus denken dat we nu wel weten wat volksziekte nummer 1 inhoudt. Helaas is dat niet het geval. Er bestaan nog veel misvattingen over burn-out.

28-12-2018
Goede voornemens zijn onlosmakelijk verbonden aan het nieuwe jaar. Stoppen met roken, afvallen, een andere baan zoeken, reizen, geld sparen of meer ontspannen. Staan ze bij jou ook elk jaar weer op je lijstje? Waarom maken we eigenlijk goede voornemens? Ik wil je niet demotiveren, maar minder dan ⅓ van de mensen kan zijn goede voornemens ook echt volhouden en waarmaken. Waarom proberen we het elk jaar dan toch weer vol goede moed? Een nieuw jaar is voor veel mensen het perfecte moment voor...

11-12-2018
Niemand weet precies hoeveel coaches er zijn in Nederland, maar het zijn er veel. Volgens recente cijfers is het zelfs zo dat de ene helft van Nederland de andere helft coacht. Heel Nederland massaal aan de coaching? Als de ene helft de andere helft coacht dan moeten toch heel veel Nederlanders al te maken hebben gehad met een coach. Toch is dat niet het geval. Om hulp vragen blijft een taboe. Het is vaak een beperkte groep mensen die een coach inschakelt. Meestal omdat ze al te lang tegen...

19-11-2018
Yoga, Mindfulness-workshops, Meditatie-trainingen, Stilte-retraites, Me-time: als je één van deze dingen nog nooit hebt geprobeerd of overwogen hebt om te ont-stressen dan hoor je er vandaag de dag eigenlijk niet meer bij. Want de behoefte aan ontspanning lijkt groter dan ooit en de mogelijkheden om te (leren) ontspannen zijn eindeloos. Kwestie van vraag en aanbod. Maar kun je ook stress krijgen van je pogingen en inspanningen om maar te móeten ontstressen? Bestaat er zoiets als...

22-10-2018
Heb je een partner met burn-out? Dat kan er ook voor jou emotioneel en lichamelijk flink inhakken. Want je wilt waarschijnlijk graag helpen, maar je weet niet wat je moet doen. Of alles wat je doet werkt juist averechts. Hierdoor ontstaat bij jou een gevoel van machteloosheid en frustratie en dit helpt je partner dan ook weer niet, een vicieuze cirkel tot gevolg! In dit artikel geeft ik je tips hoe om te gaan met een partner met een burn-out. 1. Informeer jezelf Informeer jezelf over wat een...

Meer weergeven