Over mij

Hoi! Ik ben Patricia Fokkens- van de Schraaff, getrouwd en woonachtig in Bergen op Zoom.

Ik hoor vaak: 'Jij bent stress-coach dus dan heb je zeker nooit stress'.

Ook mijn leven is echter niet zonder stress, gelukkig niet zou ik zeggen. Want stress is een factor die we allemaal tot op zekere hoogte nodig hebben. Om je taken uit te voeren, deadlines te halen, of simpelweg in actie te komen. Maar zoals overal waar té voor staat is té veel stress niet goed voor je, zowel lichamelijk als geestelijk.

 

Hieronder lees je meer over mij en het ontstaan van de online stresscoach.

 

Ik hoop je snel te spreken!

 

Groeten,

Patricia

 


Mijn eigen ervaring

In 2012 kwam ik zelf voor het eerst echt in aanraking met stress. Ik lag regelmatig wakker en ging vaak met buikpijn naar mijn werk, bang voor de veeleisende doelen die de financiële wereld nu weer aan me stelde. En ik wilde het, ondanks een fulltime baan, thuis ook goed voor elkaar hebben. Ik wilde zo graag bewijzen dat ik het allemaal kon. Een goede baan, een opgeruimd huis en een sociaal leven. Als iemand vroeg “Hoe gaat het met je? “ was het antwoord steevast een lachende “Goed hoor!”. Maar het ging niet goed en iets in mij zei dat het anders moest. 

En toen?

Omdat ik nogal van de drastische maatregelen ben nam ik ontslag en vertrok voor onbepaalde tijd naar het buitenland. Het reizen heeft me op veel mooie plekken gebracht en het heeft me vooral leren relativeren. 

Geweldig om te zien dat men in talloze landen veel beter kan leven van dag tot dag. Lukt het vandaag niet, dan morgen wel. En heeft de bus een paar uur vertraging dan maken we er toch het beste van door even lekker te gaan eten met z’n allen. Ik nam me voor om dat gevoel vast te houden bij terugkomst in Nederland, zoals waarschijnlijk iedereen doet na een korte of lange reis. En ook mij lukte het niet…

Na een paar weken stond ik alweer te stressen als de bus 5 minuten te laat was en na een maand zat ik weer op mijn oude werkplek. Hoe blij ik ook was met de kans die me weer geboden was en dat de hypotheek weer betaald kon worden, na een tijdje ging het toch weer knagen. De doorslag gaf die ene ochtend dat ik naar mijn werk reed en zomaar in huilen uitbarstte en het allerliefste terug naar huis wilde rijden. Maar dat kon natuurlijk niet want ik had een paar belangrijke afspraken…..Ik voelde dat ik als ik zo door zou gaan ik weer op hetzelfde punt zou gaan belanden als in 2012.

Omdat het iets te kostbaar was om weer een jaar naar het buitenland te gaan besloot ik het iets praktischer aan te pakken ;-)

De online stresscoach

Met behulp van een coach ben ik gaan onderzoeken waar ik nu echt gelukkig van word. Deze coach heeft me net even anders naar mezelf laten kijken en me geholpen met het doorbreken van patronen.

Ik ben me op haar advies gaan verdiepen in stress en coaching, door verschillende opleidingen te volgen en veel over deze onderwerpen te lezen. Ik merkte al direct een verandering bij mezelf. Ik voelde weer energie en levenslust, en door kleine aanpassingen in mijn levensstijl ervoer ik veel minder stress. 

Ik ben weer eens echt gaan dromen en fantaseren zoals ik als kind ook deed. Ik ben gaan genieten van de kleine dingen. Minder taken in 1 dag proppen. Gewoon een tijdje uit het raam staren zoals honden en katten zo heerlijk kunnen. 

Maar om me heen zag ik het de laatste tijd steeds vaker gebeuren, mensen vallen soms letterlijk om omdat ze ‘het’ allemaal niet meer aankunnen. En dat is echt niet nodig als je op tijd stappen onderneemt.

En toen heb ik zelf weer een drastische stap gezet: Ik wil anderen ook het inzicht geven wat ik zelf heb ervaren door een coach in te schakelen. Ik kan en wil dit niet alleen voor mezelf houden want ik gun anderen ook een stress-arm leven. Want het is zo zonde om je leven te laten beheersen door spanning en druk, wat ervoor zorgt dat je geen energie meer hebt voor de dingen die er écht toe doen.

Wat heb jij daar aan?

Ik ga je niet vertellen hoe je je leven moet leiden. Jij vertelt je verhaal of waar je last van hebt vanuit het comfort van je eigen huis. Wat ik doe is verdiepende vragen stellen zodat je zelf stap voor stap met een oplossing gaat komen. Door terug te kijken naar het verleden, maar vooral door te kijken naar jouw ideale situatie en hiervoor een plan te maken is er meer mogelijk dan je misschien nu denkt. 

De oplossing is vaak niet ingewikkeld en zit in jezelf maar soms heb je even iemand nodig die verder vraagt dan alleen: Hoe gaat het met je?


stress, coaching, burn-out, burn out, opgebrand, coach, workshop, schrijven, email coaching, stress test, gratis, gratis stresstest, stresstest, heb ik stress, symptomen stress